Gå til innholdet

RGVN tildeles banklisens

RGVN, et selskap som inngår i NMIs Fund III-portefølje, har mottatt en endelig banklisens fra Reserve Bank of India (RBI). Dermed kan RGVN sette opp en Small Finance Bank (SFB).
RGVN SFB Rupali
Etter å ha mottatt én av ti foreløpige SFB-lisenser i oktober 2015, var det med glede RGVN mottok den endelige lisensen på tampen av mars.

SFB-lisensen gjør at RGVNs nye SFB, NorthEast Small Finance Bank, kan tilby innskuddstjenester til sine nåværende og fremtidige kunder. Den nye bankens mission er å være den «foretrukne bankaktøren ved å tilby passende produkter og tjenester nær kunden på en rask, praktisk og ansvarlig måte ved bruk av teknologi, og dermed føre til en bærekraftig vekst av samfunnet i sin helhet». Visjonen er «å være den mest pålitelige og tilgjengelige finansieringsinstitusjonen for Nordøst-India, for å fremme en inkluderende økonomi og skape verdi for alle parter».
Njord Andrewes, investeringsdirektør i Nordic Microfinance Initiative og styremedlem i RGVN, er svært fornøyd med tildelingen.

- Denne endelige lisensen er en betydelig prestasjon og gode nyheter for den nordøstlige delen av India, da selskapet vil gi fattige i regionen bred tilgang til finansielle tjenester. Dette demonstrerer den dedikasjonen selskapet har til å betjene regionen. Gratulerer til hele personalet og samarbeidspartnere for å ha gjort dette mulig.
NMI har investert ca. 4 millioner USD i RGVN siden 2014 og har forpliktet ytterligere 1 million USD. Siden NMIs inntreden i 2014 har selskapet nådd 185.000 nye klienter, og låneportfolioen har økt med 350%.

Om RGVN

RGVN er et mikrofinansselskap som fokuserer utelukkende på Nordøst-India. Selskapet ble opprettet i 2010, men har sine røtter som kreditt- og sparingsprogram til RGVN Society, som ble grunnlagt som en NGO i 1990. RGVNs mission er å «yte økonomisk og andre støttetjenester til vanskeligstilte husstander i nordøst for å forbedre livskvaliteten deres».

Se video om RGVN 
Nordic Microfinance Initiative AS

Postadresse:
Postboks 1925, Vika, 0125 Oslo

Besøksadresse:
Rosenkrantz' gate 22, 7 etg, 0160 Oslo

Telefon: +47 22 36 22 40
Fax: +47 22 42 89 01
E-post: info@nmimicro.no
Webdesign og webutvikling: InCreo