Gå til innholdet

Indonesia: Kapitalmangel gir effektivitetstap

Christian B. Ramm, investeringsdirektør i Nordic Microfinance Initiative AS, forteller om sitt besøk til landsbyen Derangga i Seruyan-distriktet i Sentral-Kalimantani Indonesia
2
4
1
previous
next
NMI var i slutten av februar på Kalimantan (den indonesiske delen av Borneo) for å lære mer om hvordan mikrofinans kan bidra til å skape bærekraftig landbruk i verdens fjerde mest folkerike land.

Mangel på kapital til frø, kunstgjødsel og andre produksjonsmidler hindrer effektivt landbruk for småskalabønder i Indonesia. Bankene befinner seg langt unna, og krever i tillegg formell sikkerhet, noe de lokale bøndene sjeldent har. Lokale lånehaier krever gjerne 100% rente per år, og selv med slike betingelser er det begrenset kapitaltilgang. Dermed står de lokale bøndene stampende fast i en ond sirkel med vedvarende effektivitetstap på eksisterende jordbruksland. Dette var den tydelig beskjeden fra småskalabønder da the Nordic Microfinance Initiative AS, sammen med det indonesiske non-profit forskingsinstituttet INOBU, besøkte landsbyen Derangga i Seruyan-distriktet i Sentral-Kalimantan. 

NMI besøkte også et kooperativ i Pangkalan Tiga med vekt på bærekraftig sirkeløkonomi, der det ble vist hvordan organiske biprodukter fra landbruk benyttes som fôr til både storfe og i fiskeoppdrett.
Nordic Microfinance Initiative AS

Postadresse:
Postboks 1925, Vika, 0125 Oslo

Besøksadresse:
Rosenkrantz' gate 22, 7 etg, 0160 Oslo

Telefon: +47 22 36 22 40
Fax: +47 22 42 89 01
E-post: info@nmimicro.no
Webdesign og webutvikling: InCreo